Efterrätter

En självklarhet på mitt midsommarbord i år blir denna härliga raw jordgubbstårta. Enkel att göra och passar även dig med gluten eller laktosintolerans.
Recept på raw glass: Rosy Rasberries
De dagar som solen och värmen tittar fram vill vi njuta av nyttig raw glass. Frysta bär och kokosgrädde kan mixas och serveras direkt för den som inte kan vänta. Detta recept på Rosy Raspberries kommer från Erica Palmcrantz Aziz's härliga bok: Rawsome. Den vackra rosa färgen tyder på växtfärgämnen som verkar stärkande...
Rawsome - Erica Palmcrantz Aziz
I denna vackra och inspirerande bok delar Sveriges okrönta raw food-drottning med sig av sina bästa njutningstips. Läckra glassar, mättande smoothies och fräscha juicer gör denna bok till en av mina favoriter för inspiration i köket just nu.
Glassrecept från Erica Palmcrantz Aziz
Denna läskande glass kallar raw food-drottningen Erica Palmcrantz Aziz för Warm me up! En värmande glass, kanske låter konstigt?! Men den här glassen innehåller kryddor som värmer samt bovete som sägs ha en värmande effekt i kroppen. Det finns ju kalla dagar på sommaren där man ändå vill äta glass.
Recept på Oreo Cookie Dough glass från boken Rawsome.
Perfekta glassen som också mättar gott efter en dag på stranden. Den behöver inte förtinas för att njutas utav, utan går bra att bara skära direkt. Hur bra som helst! Du kan variera valnötterna till paranötter i degen och till macademianötter i själva glassen.
Hemmagjord och nyttig jordgubbsglass
- Jag vill göra en glass som jag själv vill äta och bjuda på: lyxig och god, ekologisk och helt utan onödiga tillsatser, säger Sofia Lindskog, grundare av den nya kokosglassen GoCoconuts, som du kanske sett i butikerna i sommar. Här delar hon med sig av ett recept som hon kallar för Strawberry nana.
Recept på raw caramel Cheesecake - från boken Vegoriket
Första gången kocken Mattias Kristiansson blev bjuden på raw food, så var det en chockerande god choklad- och banantårta som vände helt upp och ned på hans värld. Nu har han tagit fram ett kola- smakande praktverk som kommer att göra samma sak för dig. Varsågod. Här kommer ett recept från hans vegetariska kokbok: Välkommen till Vegoriket.
Hjälp! Veganer på middag: Mat för vardag och fest av Lina Andersson Hafner.
Saffran, pistage och glass ... Vet inte om jag egentligen behöver säga mer än så? En helt magisk kombination som till och med får mig, som alltid känt så stor skam när min mamma gjort det, att vilja slicka rent tallriken efteråt, säger Linda Andersson Hafner, författaren till boken: Hjälp! Veganer på middag: Mat för vardag och fest. Här delar hon med sig av ett härligt recept som får det att vattnas i munnen.
Veganska chokladpraliner från boken: Hjälp! Veganer på Middag
Ibland orkar man inte äta en hel dessert, men känner ändå att något litet och sött hade suttit finfint till kaffet. Då är dessa små mintchokladpraliner från boken: Hjälp! Veganer på middag ett utmärkt val.
Sötaste och nyttigaste påskgodiset
Har du inte redan gjort påskgodis? Dessa underbara och nyttiga påskkycklingar från Erica Palmcrantz Aziz går på en kvart. Kika i skafferiet eller skynda till affären och ställ dig i köket så är ditt nyttiga raw food påskgodis fixat.
Kvällens kreation blev en lite nyttigare variant av snickerskaka. Den slänger du snabbt ihop på 15 minuter och gillar du snickerskakor så kommer du förmodligen att tycka om denna kakan. Receptet är inspirerat från Thailand där jag åt en kaka med en glasyr på bara dessa 3 ingredienser. Well det ekologiska jordnötssmöret kanske inte var helt raw, men det funkar!