Home Mat & ReceptEfterrätter Recept: Raw choklad cheesecake

Recept: Raw choklad cheesecake

by Leia

En härlig lite nyttigare choklad cheesecake i tre lager som baseras på nötter, dadlar, agave, kokosolja och kakao. Vill nästan kalla det för en nyttig kladdkaka som ger både njutning och näring.

Ingredienser botten
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl raw kakao
ca 7 dadlar
lite äkta vaniljpulver

Ingredienser chokladcheese
3 dl blötlagda cashewnötter
2 msk kokosolja
lite agave, efter smak
0,5-1 tsk äkta vaniljpulver
2-3 msk vatten
0,5-1 dl raw kakao
ev. lite dadlar

Glasyr:
Smält raw blockchoklad med lite agave eller lite smält kokosolja och blanda med kokossocker och kakao.

Gör så här:
1. Mixa ihop ingredienserna till botten. Den är klar när den liknar en deg och det börjar lossna från kanterna.
2. Förbered en form. Smörj med kokosolja eller använd bakformar av silikon (de lossnar lätt).
3. Bred ut ett lager i formen/formarna.
4. Blanda alla ingredienserna för ”osten”, vänta med kakaon tills allt är blandat. Beroende på vilken matberedare du har kan det ta ett tag. Cashewnötterna ska vara så pass mixade att smeten är helt len.
5. Smaka av och blanda ev. i mer kakao, vatten eller agave.
6. Häll i formarna och ställ in i frysen tills de stelnar.
7. Gör glasyren och häll över. Ställ in i frysen eller kylen, efter tycke och smak.

 

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer