Mat & Recept Efterrätter

Recept på raw blåbärs & nässelbollar

Finns det något underbare än sötsaker och desserter som även ger oss näring? Här delar Erica Palmcrantz med sig av ett riktigt superfood recept ur sin nya bok: ”Mitt nya Raw Food kök.”

Visste du att nässelpulver är något av de nyttigaste vi kan äta? Det innehåller magnesium, mangan och kalcium och fungerar kraftigt basgörande i kroppen, i kombination med blåbär som har otroligt mycket antioxidanter i sig, håller dessa bollar dig borta från vårförkylningar.

Ingredienser (10 -1 5 stycken)
2 dl pumpakärnor
2 dl mandlar
15 aprikoser, ej blötlagda
1 dl frysta blåbär, tinade
1 msk nässelpulver
lite blåbärsmjöl att rulla bollarna i

Gör så här:
Kör pumpakärnorna till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser förutom blåbärsmjöl, tills det blir det blir en konsistens du kan forma till bollar. Rulla i blåbärsmjöl.


Mitt nya raw food kök

– 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
Ericas underbara bok är full av recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla. De flesta recepten innehåller dessutom få ingredienser.
Läs recensionen & mer om bokens innehåll här!

Annons: 198 kr på adlibris

 

 

 

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version