Recept på raw tacopannkakor av raw food kocken Janne

Raw tacopannkakorDenna vecka bjuder Mundekulla kursgård in till raw food festival. Janne är en av de som kommer laga den underbara maten. Här delar han med sig ett av sina favoritrecept: raw tacopannkakor.

Taco pannkakor, 4-6 st

Ingredienser ”brödet/pannkakorna”
5 dl gul paprika
4 dl majs
2 dl squash
½ kruka färsk koriander
1-2 msk b-jäst (ingen vanlig jäst, får du ej tag i denna så skippa den helt)
1 msk citronjuice
ev. lite salt
½ avocado
2 msk psylliumfrön

Gör så här: Mixa allt i en matberedare. Tillsätt psylliumfrön och mixa lite till. Bred ut röran tunt på ett teflexpapper, så att det täcker hela, som en fyrkant.
Vända dem när dom är torra på ena sidan. Torka tills dom är torra men ändå mjuka så att det går att rulla. Har dom blivit för torra kan du återfukta med lite vatten och torka igen. Sen skär du ut dom i 4 fyrkantiga bitar och rullar som bilden ovan.

Ingredienser valnöt-solros taco ”kött”
3 dl valnötter, blötlagda 12 timmar
2 dl solroskärnor, blötlagda och groddade
tacokryddor:
1 tsk spiskummin, 1 tsk paprika, 1 tsk, brun koriander,
2 dl färsk koriander, chili efter smak, 3 msk tamari

Gör så här: Kör alla ingredienserna i matberedaren till kornig konsistens. Tillsätt vatten vid behov. Krydda. Alternativt till ovanstående kryddor är tacokrydda, brun miso, chili och liknande.

Ingredienser tomatsalsa
2 stora tomater, i tärningar
½ medelstor finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
½ finhackad jalapeño
juice av en citron eller 2 lime
1,2 dl hackad koriander
ev. ½ tsk salt
2 tsk soltorkade tomater
1 tsk äpplecidervinäger

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en skål och låt det dra i minst en timme för att få fram den bästa smaken.

Varma hälsningar Janne
Nordic Raw Living Chef Academy

Raw food festivalen på Mundekullla

Previous articleSå gör du raw chokladglass och chokladsås på 10 minuter
Next article”Yoga är underbart när man är gravid”