Jag har börjat älska ratatouille. Det går snabbt, är enkelt och det enda man behöver är lite grönsaker och så krossade tomater. Har du tid och vill göra en raw variant rekommenderar jag detta härliga recept från boken Mitt nya raw food kök av Erica Palmcrantz Aziz.
Ingredienser (4 personer):
1 aubergine
1 zucchini
1 gul paprika
1 röd paprika
6 sharlottenlökar
Tomatsås:
3 tomater
8 soltorkade tomater, blötlagda
3 msk russin, blötlagda
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk basilika
6 droppar tabasco
Gör så här:
– Blötlägg soltorkade tomater och russin i cirka 4-8 timmar.
– Skär grönsakerna i mindre bitar.
– Mixa ingredienserna till tomatsåsen. Blanda ned grönsakerna i såsen.
– Lägg ut i en ugnsfast form och ställ in i torkugnen.
– Torka i cirka 8 timmar.