Recept på Raw Pizza

0
9

En nyttig pizza som gör dig gott, både när du äter och efteråt, något som inte är så ofta förekommande med vanliga pizzor. Denna pizza ger dig både näring och energi.

Ingredienser till botten

2 dl linfrön, blandade krossade och vanliga
2 dl solrosfrön, blötlagda minst 3 timmar
1 dl valnötter
2 tomater
8 soltorkade tomater
En handfull knippe färsk basilika
Lite havssalt och örtsalt

Gör så här
Mal linfrön till mjöl i en elektrisk kaffekvarn. Blanda sedan linfrön med resten av ingredienserna i en matberedare tills det blir en degliknande konsistens. Tillsätt lite vatten eller någon mer tomat om det behövs. Tryck sedan ut det på en plåt (använder teflonpapper eftersom vissa råa saker har fastnat på bakplåtspapper för mig, men du kan ju testa). Det blir bäst om den är ganska tunn, ovanstående räcker nästan till en hel plåt.

9-11 timmar i ugnen
Lägg sedan in den i ugnen, på den lägsta värmen. Testa dig lite fram, hur varmt det blir beror på ugnen. Själv brukar jag sticka in handen lite försiktigt och känna hur varmt det verkar. Bäst är om du har en termometer men det fungerar annars med. För att maten ska behålla alla näringsämnen ska det inte vara över 42 grader, men det blir ju ganska nyttigt ändå!
Det tar cirka 9- 11 timmar innan det är torrt. kanske behöver du vända på pizzan och föra över det till ett annat papper, så att det torkar på båda sidorna.

Fyllning
Välj och vraka. Avocado, groddar och örtsalt. Eller kanske en hemmagjord pesto på pinjenötter och färsk basilika med lite citron och olivolja! Eller en röra på cashewnötter, basilika och oliver!

Receptet är lite modifierat, men kommer ursprungligen från Renée Voltaires bok Piece, Love and Food.