Raw recept på pekan och fikonbar
Efterrätter

Raw pekan & fikonbars

Raw recept på pekan och fikonbar

Nöt och energibars passar perfekt som mellanmål, när du behöver energi efter träningen eller när sötsuget kallar. Att göra sina egna är ganska enkelt. Här delar hälsocoachen och raw food inspiratören Karin Haglund med sig av ett raw recept från sin bok: Grönsakskärlek.

Ingredienser (6 stora eller 12 mindre):
2 dl pekannötter
5–7 torkade fikon (beroende på storlek)
1 msk kakaosmör
1 krm salt

Chokladlager
1 dl kakao
½ dl kakaosmör
½ dl kokosolja
¼ dl yaconsirap/agavesirap
en gnutta salt

Gör så här:
Ta bort den hårda änden på fikonen, mixa sedan med pekannötter, kakaosmör och salt i en matberedare.
Tryck ut i en avlång liten form eller direkt på ett bakplåtspapper.
Häll chokladen över så att det blir en tunt lager och låt stelna i kyl eller frys (Observera att all choklad inte går åt). Skär till bars i önskad storlek.

TIPS: Gör nötfri genom att ersätta pekannötter med samma mängd pumpafrön.

 

Grönsakskärlek av Karin Haglund
Grönsakskärlek av Karin Haglund

En bok som inspirerar till en grönare livsstil. Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om bland annat alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning samt säsongs- och pH-guider. Karin delar också med sig av sina allra bästa praktiska tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil i din vardag. Raw food är basen men du hittar även några recept på skonsamt tillagad vegetarisk mat.

Reklam: 318 kr på Adlibris

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade för Raw pekan & fikonbars

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.