Ingredienser till kexet:
2 dl linfrön
2 dl vatten
lite salt och ev en halv påse dill
ev. rivna morötter och lök
Till osten:
2-3 dl cashewnötter (räcker till en stor mage eller två små)
en dillpåse (brukar använda minst en halv stor, tycker inte det kan bli för mkt)
en nypa svartpeppar
en nypa havssalt
1-3 vitlöksklyftor
Gör så här: Blötlägg linfrön i vattnet ca 2 timmar. Blanda i något gott som du har hemma. Testa dig fram för att se vad som passar dina smaklökar. Kanske bara lite salt och peppar, och dill. Eller din favorit krydda. Själv brukar jag riva i lite morötter och lök ibland.
Blanda och bred ut på en plåt, sätt ugnen på lägsta värmen och kör in plåten över natten så är de färdiga när du vaknar. De blir godast om man vänder de efter 4 timmar och då brukar det räcka med kortare tid. Men alla ugnar är olika, de ska gå att ta bort från papperet. P.S. använd teflex papper så lossnar det.
Raw cashewost med dill
Första gången jag åt detta var i Thailand i vintras på ett retreatställe, orgasmiskt gott.
Blötlägg cashewnötterna på morgonen eller några timmar innan du vill äta. Mixa de sedan med lite kryddor eller örter. Själv älskar jag att blanda i en halv påse dill och lite vitlöksklyftor.
Smaka av och bred på kexen!