Ett av mina favoritsnacks när jag är lite hungrig eller bara småsugen på något är raw linfrökex med dillost gjord av cashewnötter. Försöker se till att alltid ha färdiga linfrökex hemma och då tar det bara fem minuter att slänga ihop en god raw cashewost. Självklart är det ju bäst om du har hunnit förbereda och blötlagt cashewnötterna, så blir de lite mer lättsmälta för magen.

Ingredienser till kexet:
2 dl linfrön
2 dl vatten
lite salt och ev en halv påse dill
ev. rivna morötter och lök

Till osten:
2-3 dl cashewnötter (räcker till en stor mage eller två små)
en dillpåse (brukar använda minst en halv stor, tycker inte det kan bli för mkt)
en nypa svartpeppar
en nypa havssalt
1-3 vitlöksklyftor

Gör så här:
Blötlägg linfrön i vattnet ca 2 timmar. Blanda i något gott som du har hemma. Testa dig fram för att se vad som passar dina smaklökar. Kanske bara lite salt och peppar, och dill. Eller din favorit krydda. Själv brukar jag riva i lite morötter och lök ibland.
Blanda och bred ut på en plåt, sätt ugnen på lägsta värmen och kör in plåten över natten så är de färdiga när du vaknar. De blir godast om man vänder de efter 4 timmar och då brukar det räcka med kortare tid. Men alla ugnar är olika, de ska gå att ta bort från papperet. P.S. använd teflex papper så lossnar det.

Raw cashewost med dill

Första gången jag åt detta var i Thailand i vintras på ett retreatställe, orgasmiskt gott.
Blötlägg cashewnötterna på morgonen eller några timmar innan du vill äta. Mixa de sedan med lite kryddor eller örter. Själv älskar jag att blanda i en halv påse dill och lite vitlöksklyftor.
Smaka av och bred på kexen!

Föregående artikelMorgonyoga med anusarayogaläraren Marc Holzman
Nästa artikelMC Yogi har kommit ut med sin andra skiva