Recept på mumsiga och nyttiga raw brownies

0
40

Raw brownies Nu har jag kommit igång med att baka igen. Det var ett tag sedan. Här har du recept på ett par snabba och smarriga brownies. Självklart smakar de lite annorlunda från vanliga och konsistensen är kladdigare men de är en av mina personliga favoriter.

När det gäller raw food tycker jag bäst om att smaka mig fram, och jag har lite svårt att mäta mig fram och går mest på känsla. Det fungerar när det gäller raw food, vissa av ingredienserna har lite olika smak varje gång, beroende på hur färska eller gamla de är. I detta fall hade de ekologiska valnötterna lite annorlunda smak, och då behövdes ännu mer sötma och kakao. Smaka dig fram, det är det bästa.

Ingredienser till kakan:
100 gram valnötter, ca 2 dl
ca 15 dadlar (urkärnade)
ca 5 msk raw kakao (eller vanlig om du inte har)
1 msk kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa salt

Gör så här:
1. Börja med att mixa valnötterna i en matberedare, ju mer du mixar dem, desto mer de liknar ett mjöl desto mjukare och lenare i konsitensen blir dina brownies.
2. Blanda i resten och kör i matberedaren tills att smeten släpper på kanterna och blir som en boll, den ska vara lite kladdig.
3. Smaka av och tillsätt ev. fler dadlar eller kanske agavesirap eller honung för sötma eller mer kakao om du vill ha mer chokladsmak.
4. När du är nöjd, lägg i en form och ställ in i kylen eller frysen en liten stund (ibland använder jag plastfolie i botten så det blir lätt att ta ur den.)

Raw brownie

Ingredienser chokladglasyr:
1 avokado
1 msk kokosolja
några matskedar raw kakao, 3-5 beroende på hur stark chokladsmak du vill ha
en nypa äkta vaniljpulver
2-3 msk honung eller agave sirap

Gör så här:
1. Mixa samman allt och smaka av. Se till så att avokadon är ordentligt mixad, annars kan det blir bitar av avokado i glasyren och det är inte lika gott.
2. Ta fram kakformen med browniedegen som nu är lite nerkyld och bred på glasyren.
3. Sätt in en stund i kylen eller frysen igen.

Förvara dem i kylen eller frysen. Har du de i frysen brukar de tina ganska snabbt när du tar ut dem.