Recept på gröna medelhavsbiffar

Recept på Grönsaksbiffar

Inom ayurvedan handlar det framför allt om att äta efter sin kroppstyp, sin dosha, för att uppnå balans i kroppen. Receptet på gröna medelhavsbiffar kommer från den nya boken Maten är min medicin som ayurvedapraktikern Janesh Vaidya har skrivit tillsammans med Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund.

Ingredienser (ca 10 stycken)
1⁄2–1 grön chili
2 dl finhackad färsk spenat 1 dl soltorkade tomater 100 g getost
1 broccolihuvud
2 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 dl majsströbröd

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka chilin ochs penaten.
3. Klipp de soltorkade tomaterna i små bitar.
4. Skär getosten i små bitar.
5. Mixa broccolin, både buketten och stammen, med ägg, kryddor och chili.
6. Blanda i spenat, tomater och getost. Mixa inte!
7. Blanda i ströbrödet. Låt stå i 10 minuter.
8. Rulla till dolmar och grädda i 20 minuter.

Förslag på modifieringar efter din kroppstyp:
VATA Ät små portioner.
PITTA Använd 1⁄2 chili. Använd 1 dl spenat istället för 2 och byt ut getosten mot en mindre salt ost.

Maten är min medicin av Janesh Vaidya, Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund

Maten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya lär oss att äta rätt mat för vår kroppstyp för att vi ska uppnå balans i kroppen och på sikt även i livet.

Previous articleÄr det ok att som yogi sträva mot att bli mer avancerad i sin praktik?
Next articleYoga för alla i Marabouparken (Sthlm) varje lördag!