Recept på chiapudding från boken: 21 dagar till ett friskare och lättare liv
Efterrätter,  Mat & Hälsa

2 Recept på Chiapudding


Recept på Chiapudding från boken 21 dagar till ett lättare och friskare liv

Chiafrön, dessa små dunderfrön har du väl inte missat? De är rika på mineraler som magnesium, kalium och zink, håller blodsockernivån jämn, är bra för tarmfunktionen och innehåller omega3. Här delar yogaläraren Karin Björkegren Jones med sig av två härliga recept på chiapudding från sin bok: 21 dagar till ett lättare och friskare liv.

Recept på Chiapudding
1/2 dl chiafrön
2 dl mandelmjölk
1 knivsudd vaniljpulver (ekologiskt, utan socker)
1 msk kokosfett

Gör så här:
1. Antingen mixar du chiafrön med din hemgjorda mandelmjölk, vilket så klart är godare. Finns inte tiden kan du köpa nötmjölk, men tänk då på att den ska vara osockrad.
2. Mixa chiafrön med mjölken, vaniljpulver och kokosfett i en blender/mixer.
3. Häll över allt i en skål och ställ i kylen, efter ca 30 min är det en pudding.
4. Ät som den är eller med hackade nötter och groddar eller bär.

Recept på Grön Chiapudding
1/2 dl chiafrön
2 dl grön basdrink, alternativt 1 dl grön basdrink & 1 dl mandelmjölk
Grön basdrink = pressa/juica 1 gurka, 2-3 romansalladsblad, saft från 1 citron, 2 selleristavar, 1 liten bit ingefära och 2 nävar färska spenatblad

Gör så här: 
1. Mixa chiafröna med den gröna drinken.
2. Häll över alt i en skål och ställ in i kylen, efter ca 30 min är det en pudding.

I skrivandets stund finns boken på adlibris för 150:-

Kommentarer inaktiverade för 2 Recept på Chiapudding

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.