Home Mat & ReceptEfterrätter 2 Recept på Chiapudding

2 Recept på Chiapudding

by Leia


Recept på Chiapudding från boken 21 dagar till ett lättare och friskare liv

Chiafrön, dessa små dunderfrön har du väl inte missat? De är rika på mineraler som magnesium, kalium och zink, håller blodsockernivån jämn, är bra för tarmfunktionen och innehåller omega3. Här delar yogaläraren Karin Björkegren Jones med sig av två härliga recept på chiapudding från sin bok: 21 dagar till ett lättare och friskare liv.

Recept på Chiapudding
1/2 dl chiafrön
2 dl mandelmjölk
1 knivsudd vaniljpulver (ekologiskt, utan socker)
1 msk kokosfett

Gör så här:
1. Antingen mixar du chiafrön med din hemgjorda mandelmjölk, vilket så klart är godare. Finns inte tiden kan du köpa nötmjölk, men tänk då på att den ska vara osockrad.
2. Mixa chiafrön med mjölken, vaniljpulver och kokosfett i en blender/mixer.
3. Häll över allt i en skål och ställ i kylen, efter ca 30 min är det en pudding.
4. Ät som den är eller med hackade nötter och groddar eller bär.

Recept på Grön Chiapudding
1/2 dl chiafrön
2 dl grön basdrink, alternativt 1 dl grön basdrink & 1 dl mandelmjölk
Grön basdrink = pressa/juica 1 gurka, 2-3 romansalladsblad, saft från 1 citron, 2 selleristavar, 1 liten bit ingefära och 2 nävar färska spenatblad

Gör så här: 
1. Mixa chiafröna med den gröna drinken.
2. Häll över alt i en skål och ställ in i kylen, efter ca 30 min är det en pudding.

I skrivandets stund finns boken på adlibris för 150:-

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer