Efterrätter,  Nyheter

Recept: Lyxig rawfood apelsinpralin till julfikat

Är du ute efter något gott på julbordet som är lite nyttigare än den vanliga chokladen? Här delar hälsocoachen och raw food-inspiratören Karin Haglund med sig av ett recept på en lyxig pralin till julfikat. Receptet är taget ur boken Karins Gröna värld – livsstil och raw food.

Ingredienser:
¾ dl raw kakao
½ dl raw kakaosmör
¼ dl raw kallpressad kokosolja
2 msk apelsinzest
1 msk lucuma
2 tsk yaconsirap eller agavesirap
½ tsk vanilj
en gnutta salt

Gör så här:
Gör kakaosmöret och kokosoljan flytande i ett vattenbad. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål. Rör om ordentligt och häll sedan upp blandningen i tryffelformar eller fina iskubsformar. (eventuellt med lite apelsinzest i botten för fint mönster).

Ställ i kylen tills de stelnat, ca 30–45 minuter. Ställer du pralinerna i frysen stelnar de fortare.
Är och njut!

Frys in de praliner som inte går åt.

Karins hemsida

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.