Home Mat & ReceptEfterrätter Raw lakritsglass med cookie dough

Raw lakritsglass med cookie dough

by Leia

Lakritsglass ur  Mitt Nya Raw Food Kök– Min favoritglass har alltid varit den med kakdeg i. Därför är det toppen att ta färdig gjord kakdeg/snacksbollar att förvara i frysen, lätt som en plätt att ta upp och smula sönder som kakdeg i glass. Så skriver Erica Palmcrantz om detta härliga recept som kommer från hennes nya bok: ”Mitt nya raw food liv”.

Ingredienser till glass:
3 frysta bananer
3-4 tsk lakritspulver
1 msk mandelsmör
2- 4 msk vatten

Gör så här:
Skala och dela bananerna i bitar. Frys in i 8-24 timmar. Mixa bananer med laktritspuvler och mandelsmör. Du kan eventuellt behöva tillsätta vatten, beroende på om du gör glassen i en höghastighetsmixer eller i en matberedare.

Ingredienser till kakdeg:
3 dl valnötter
10 dadlar
3 msk raw kakaopulver

Gör så här:
Kör valnötterna fint i matberedaren. Tillsätt kakaopulver och kör igen. Tillsätt dadlar och kör tills det blivit en kakdeg.

Topping:
Yaconsirap

Lägg upp glassen i skålar eller i skål. Vänd ned kakdegsbitarna. Ringla över yaconsirap. Ät genast innan den smälter!

 

Mitt Nya Raw Food Kök av Erica PalmcrantzMitt nya raw food kök
– 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
Ericas underbara bok är full av recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla. De flesta recepten innehåller dessutom få ingredienser.
Läs recensionen & mer om bokens innehåll här!

Annons: 198 kr på adlibris

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer