Mat & Recept Efterrätter

Raw jordgubbstårta till midsommar

En självklarhet på mitt midsommarbord i år blir denna härliga raw jordgubbstårta. Enkel att göra och passar
även dig med gluten eller laktosintolerans.

Ingredienser till botten:
2 dl mandlar
12 urkärnade dadlar
2 msk raw kakao
ev. lite vatten

Så här gör du:
– Börja med att köra mandlarna med kniven i din matberedare.
– Lägg sedan i dadlar, kakao och fortsätt tills du får en ”deg”. Här kan det ev. behövas lite vatten.
– Lägg ett bakplåtspapper i en springform och bred ut din pajdeg.

Ingredienser till fyllningen:
3 dl cashewnötter
2-3 msk vatten
2 msk honung
2 krm vaniljpulver
3 msk kokosolja
1.5 dl frysta jordgubbar
0.5 dl färska jordgubbar

Så här gör du:
– Börja med att köra cashewnötterna med kniven tills du får ett mjöl, blanda i vattnet, honungen, kokosoljan och jordgubbarna tills du får en härlig ”smet” som du sedan breder ut på din pajbotten.
– Ställ in tårtan i frysen och låt den stelna.
– Ta ut tårtan ca en timma innan du ska äta, garnera den med färska jordgubbar och servera på ett vackert fat!
– Ät & njut!

P.S. I frysen håller den i flera dagar.

Receptet kommer från yogastudion Yogaroom i Kungsbacka

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version