Raw jordgubbstårta till midsommarEn självklarhet på mitt midsommarbord i år blir denna härliga raw jordgubbstårta. Enkel att göra och passar
även dig med gluten eller laktosintolerans.

Ingredienser till botten:
2 dl mandlar
12 urkärnade dadlar
2 msk raw kakao
ev. lite vatten

Så här gör du:
– Börja med att köra mandlarna med kniven i din matberedare.
– Lägg sedan i dadlar, kakao och fortsätt tills du får en ”deg”. Här kan det ev. behövas lite vatten.
– Lägg ett bakplåtspapper i en springform och bred ut din pajdeg.

Ingredienser till fyllningen:
3 dl cashewnötter
2-3 msk vatten
2 msk honung
2 krm vaniljpulver
3 msk kokosolja
1.5 dl frysta jordgubbar
0.5 dl färska jordgubbar

Så här gör du:
– Börja med att köra cashewnötterna med kniven tills du får ett mjöl, blanda i vattnet, honungen, kokosoljan och jordgubbarna tills du får en härlig ”smet” som du sedan breder ut på din pajbotten.
– Ställ in tårtan i frysen och låt den stelna.
– Ta ut tårtan ca en timma innan du ska äta, garnera den med färska jordgubbar och servera på ett vackert fat!
– Ät & njut!

P.S. I frysen håller den i flera dagar.

Receptet kommer från yogastudion Yogaroom i Kungsbacka

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.