De dagar som solen och värmen tittar fram vill vi njuta av nyttig raw glass. Frysta bär och kokosgrädde kan mixas och serveras direkt för den som inte kan vänta. Detta recept på Rosy Raspberries kommer från Erica Palmcrantz Aziz’s härliga bok: Rawsome. Den vackra rosa färgen tyder på växtfärgämnen som verkar stärkande för immunförsvaret, den effekten blir ännu bättre utav det rika innehåller av C-vitamin.
Ingredienser (3 pinnar)
2 dl hallon, frysta eller tinade
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl kokosgrädde
2 msk honung eller agavesirap
Chokladöverdrag:
1 dl kakaosmör, flytande
1 msk lucumapulver
2 msk raw kakaopulver
1 msk honung eller agavesirap
Så här gör du:
– Mixa/kör hallonen med övriga ingredienser tills de har blivit en len konsistens.
– Häll upp på glassformar eller i en stor form. Frys cirka 6 timmar.
– Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad.
– Rör ned övriga ingredienser.
– Ta ur glassen ur frysen och drippla över glassen eller gör helt lager utav chokladöverdraget.
– Låt stå i frysen i cirka 15 minuter tills chokladen stelnat.
Boken Rawsome finns att köpa för 177 kr på adlibris.se
Två till recept från boken hittar du här:
Glass med smak av kanel och ingefära
Oreo Cookie Ice Cream Sandwich