Mat & Recept Efterrätter

Raw glass: Oreo Cookie Sandwich

Perfekta glassen som också mättar gott efter en dag på stranden. Den behöver inte förtinas för att njutas utav, utan går bra att bara skära direkt. Hur bra som helst! Du kan variera valnötterna till paranötter i degen och till macademianötter i själva glassen.

Ingredienser till degen:
3 dl valnötter
3 msk kakao
5 droppar pepparmynta olja
5 dadlar
en nypa salt

Ingredienser till fyllningen:
2 dl cashewnötter
1 msk agavesirap
6 msk vatten
1 msk lecitin
1 msk kokosolja, flytande
1 dl sweet cacao nibs ( går att byta ut mot raw cacao nibs eller hackad rå choklad)

Gör så här:
– Kör valnötterna i en matberedare tills de är finhackade.
– Tillsätt övriga ingredienser. Det ska bli som en formbar deg. Spara hälften av degen tills översta lagret.
– Tryck ut den som en botten, cirka 1 cm hög.
– Gör kokosoljan flytande ett ljummet vattenbad.
– Mixa ingredienserna till glassen förutom sötade kakaonibs, i en mixer tills det har blivit en slät och len kräm. Vänd ned nibsen för hand med en slev.
– Fördela krämen 2-3 cm högt på bottnen och ställ in i frysen i några timmar.
– Avvakta att lägga på det översta lagret med kakdeg tills glassen stelnat.
– Tryck ut resterande kakdeg och frys in igen ungefär 2 timmar.
– Denna glass behöver inte förtina för att kunna skäras och ätas.

 

Receptet kommer från Erica Palmcrantz Aziz härliga bok Rawsome. Finns att köpa för 177 kr på adlibris.se

Två till härliga recept från boken:
Glass med bär och kokosgrädde
Glass med smak av kanel och ingefära

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version