Mat & Recept Efterrätter

Raw chokladbräck med tranbär & paranötter

Låt dig inspireras att välja nyttigare julgodis i år. Här delar hälsocoachen och raw food inspiratören Karin Haglund med sig av ett raw chokladigt recept från sin bok: Grönsakskärlek.

Ingredienser 10 bitar:
1 dl kakao
½ dl kakaosmör
½ dl kokosolja
¼ dl yaconsirap/agavesirap
en gnutta salt

Fyllning
1 dl torkade tranbär
1 dl hackade paranötter
½ dl pumpafrön

Så här gör du:
1. Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad.
2. Blanda ner kakao, agavesirap och en gnutta salt. Rör om ordentligt och häll upp chokladen i en liten form.
3. Strö över tranbär, hackade paranötter och pumpafrön.
4. Ställ kallt i kyl eller frys för att stelna. När chokladen väl stelnat kan du enkelt bryta loss lagom stora bitar.

TIPS: Gör nötfri genom att använda solrosfrön istället för paranötter. Ta då ¾ dl solrosfrön och ¾ dl pumpafrön.

Läs mer om Grönsakskärlek


Grönsakskärlek av Karin Haglund

En bok som inspirerar till en grönare livsstil. Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om bland annat alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning samt säsongs- och pH-guider. Karin delar också med sig av sina allra bästa praktiska tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil i din vardag. Raw food är basen men du hittar även några recept på skonsamt tillagad vegetarisk mat.

Reklam:  318 kr på Adlibris

 

 

 

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version