Home Mat & ReceptEfterrätter Raw caramel Cheesecake från Vegoriket

Raw caramel Cheesecake från Vegoriket

by Leia

Recept på raw caramel Cheesecake - från boken VegoriketFörsta gången kocken Mattias Kristiansson blev bjuden på raw food, så var det en chockerande god choklad- och banantårta som vände helt upp och ned på hans värld. Nu har han tagit fram ett kola- smakande praktverk som kommer att göra samma sak för dig. Varsågod. Här kommer ett recept från hans vegetariska kokbok: Välkommen till Vegoriket.

Ingredienser (12 bitar):

Botten:
3 dl pekannötter
100 g dadlar, ca 10 st
en nypa salt

Fyllning:
5 dl naturella cashewnötter
1 dl kallpressad kokosolja, utan smak
1⁄2 dl agavesirap
1⁄2 dl vatten
2 msk mesquitepulver (kan uteslutas)

Kolasås:
80g dadlar, ca 8 st
1 1⁄2 dl kallpressad kokosolja, utan smak
1 1⁄2 dl lönnsirap
en
en nypa flingsalt
pekannötter till dekoration

Gör så här:

Botten
1.    Mixa pekannötterna i en matberedare till ett fint pulver.
2.    Kärna ur dadlarna och mixa ner bland nötterna tillsam- 
mans med en nypa salt.
3.    Tryck ut nötmassan i botten av en springform, 20 cm i 
diameter.

Fyllning
1.    Blötlägg cashewnötterna i några timmar, helst över natten.
2.    Smält kokosoljan försiktigt i mikron eller i en kastrull.
3.    Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät, tjock kräm.
4.    Ha tålamod, det tar några minuter innan du får en perfekt 
konsistens. Häll ner krämen över pajskalet. Skaka formen 
så ytan blir jämn och slät.
5.    Ställ in i frysen i några timmar, helst över natten.

Kolasås
1. Kärna ur dadlarna och smält kokosoljan.
2. Mixa samman samtliga ingredienser till en slät kolasås.

– Ta ut cheesecaken ur frysen. Lossa formen och lyft över cheesecaken på ett serveringsfat.
– Häll över kolasåsen och dekorera med pekannötter.
– Servera.

Boken Vegoriket av Mattias Kristiansson
Receptet kommer från Mattias Kristanssons bok Välkommen till Vegoriket.

Boken finns på adlibris för 201 kr

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer