Mat & Recept Efterrätter

Raw ananas- och lime pannacotta

En solig sommardag passar det att njuta av härliga och fruktiga desserter. Här är en variant på Renée Voltaires pannacotta recept.

Ingredienser
5 skivor färsk ananas, utan skal
1 dl cashewnötter
saft av 2 lime
2 msk raw kokosolja
1 msk honung
några färska hallon på toppen (på denna gjorde jag glasyr av jordgubbar istället )

Gör så här: använd en stavmixer eller matberedare och mixa ananasskivorna med cashewnötter, lime, kokosolja och honung tills krämen är riktigt slät. Häll krämen i små serveringsglas och ställ in i kylen tills de stelnar (ca 1 h). Servera kyld med bär på toppen.

Receptet kommer från Renée Voltaires bok Salig Blandning.

Variant: Om du är allergisk mot nötter kan du hoppa över nötterna. Jag gjorde även en röra med ovanstående ingredienser men utan nötter som jag var mest förtjust i. Mixade även färska jordgubbar med lite agave och toppade med jordgubbar.