Raghunath: ”Yoga är livet självt”

Raghunath kommer till Yoga Games

Yogisen Raghunath är sedan ett par år tillbaka en av de återkommande och mest uppskattade yogalärarna under Yoga Games.Han inspirerar genom sin kombination av djup kunskap, slående humor och ödmjuka sätt och verkar lika bekväm chantandes traditonella mantran som i ett handstående. Allt om yoga har ställt honom ett par frågor inför den kommande helgen av Yoga Games i Göteborg!

Vad är det viktigaste elementet i din personliga yoga praktik?
”För mig är yoga inte en praktik, utan livet självt. Det viktigaste är hur jag behandlar människor. Det gör hela skillnaden.”

Vad önskar du att yoga-utövare kultiverar genom att yoga med dig och andra lärare?
”Att bli mer fridfulla mentalt och se anden i alla levande varelser. När det sättet att se är utvecklat har de nått yoga och deras liv blir glädjefullt.”

Vad kan deltagarna förvänta sig av dina klasser på Yoga Games?
”Mina fysiska asanaklasser är roliga och utmanande. Även om jag undervisar avancerade asanas så gör jag det i en miljö utan tävlingsinriktning och för alla nivåer av studenter. Jag lär ut elementen av att ta små steg mot en mer avancerad praktik, oavsett vilken nivå studenten befinner sig på. En av de största belöningarna med en yogisk praktik är att vi kontinuerligt överraskar oss själva med nyfunnen styrka, öppenhet och frihet i våra kroppar. Samtidigt kryddar jag mina klasser med djup yoga filosofi så att det inte bara blir en ”work-out” utan en verklig meditation i rörelse”.

Läs mer på yogagames.org eller på raghunath.org

Tack Tova Olsson för intervju & text!

Previous articleHope i samarbete med Le Yoga Shop Paris
Next article5 frågor från en yoganybörjare