Quinoasallad med sugar snaps och tranbär

Quinoa och tranbärssallad

Quinoa har blivit populärt de senaste åren och det är inte så konstigt med tanke på att det är proteinrikt och innehåller nyttiga fettsyror, mineraler och vitaminer. Dessutom har det lågt GI-värde. Här delar SPIS&DELI med sig av en matigare sallad.

Ingredienser:
2 dl vit quinoa
1 näve babyspenat
50 g sugar snaps
1 stång stjälkselleri
1 st salladslök
1 dl torkade tranbär
3 msk SPIS&DELI’s örtolja

Gör så här:
Koka quinoan i saltat vatten. Hacka spenaten och sugar snaps. Skiva sellerin och salladslöken tunt. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda noga. Salta och peppra vid behov.
Ät som den är, servera med valfria tillbehör eller ha den som sidorätt på buffén.

Kärlek, vatten och snabbmatReceptet kommer från boken Kärlek, vatten och snabbmat, av Marcus Lindgren, grundare av den nordiska matkedjan SPIS&DELI.