Pincha Mayurasana på stranden…njae nästan i alla fall

0
7
Pincha Mayurasana på stranden.

Pincha Mayurasana på stranden.Försöker mig på Pincha Mayurasana på stranden, och nej jag är inte på väg in i den där coola ställningen den där benen sträcks ut rakt bakåt utan jag är på väg ner.

Att göra inversioner, upp- och nedvända ställningar, där huvudet är lägre än hjärtat är några av mina favoriter i yogan. Tror det handlar om en blandning av rädslan av att falla och utmaningarna, att vissa saker kan kännas helt omöjliga som gör det så lockande.

Pincha Mayurasana är en av de roligaste positionerna jag vet. Det är en utmanande ställning och den känns enklare att hitta balansen i än Ardha Mukha Vrkasana, handstående. Inte för att jag alltid hittar balansen men när jag väl gör det. Oj! Det är fortfarande lite av en ovanlig känsla för mig. Som men oj, vad händer? Står jag verkligen här. Helt stilla. Upp och ner. Är det möjligt?

Jag brukar öva mot väggen hemma, på stranden var mycket svårare. Kanske är det också för att jag inte riktigt har styrkan och medvetenheten så jag kan luta mig in i ställningen än utan tar ett litet hopp istället. Som man inte ska göra eftersom man kan skada sig, men jag har inte riktigt tålamod att vänta och tänker ju att jag kan, för jag har ju gjort det innan. Vilket är helt fel egentligen. Egot blandar sig i och vill styra. Jag intalar mig att jag ska lyssna och blir mer medveten nästa gång.

En av de svåra sakerna i denna position är att hålla i ihop armbågarna, som ni ser på bilden har de åkt ut åt sidorna. Armarna ska vara parallella, från händerna till armbågarna och därifrån ska det vara en rak linje, 90 graders vinkel upp till axlarna.

Det är bara att fortsätta öva.

”Do your practise and all is coming.”

Sri Pattabhi Jois