Home Mat & ReceptEfterrätter Perfekt sommardessert: Raw lime och halloncheesecake

Perfekt sommardessert: Raw lime och halloncheesecake

by Leia

Raw lime och hallon cheesecake En raw lime och halloncheesecake får sommarkänslorna att titta fram lite extra.

Botten är gjord av nötter, i detta fallet mandelmjöl och dadlar, en nypa äkta vaniljpulver, lite agave och kokosolja. Mixa i en matberedare tills kanten släpper från kanterna. Smaka av, följ din känsla och lägg i en form med kokosflingor i botten, helst med avtagbar kant, så blir det lättare att skära den sen.

Raw lime cashewost:
Grunden är blötlagda cashewnötter, ca 4 dl, som mixas i en matberedare med ca 4 matskedar limejuice, lite himlayasalt och äkta vaniljpulver. För att få en riktigt ”len” ost behövs en bra matberedare, eller som i mitt fall cirka en halvtimmas mixning i intervaller. Jag hällde även i lite vatten tills den blev som jag ville ha den.

Hallonsås:
Mixa ett paket tinade hallon, eller färska när säsongen tillåter med lite dadlar. Jag tror det kanske kan bli en lenare sås om man bara använder sig av lite agave istället. Har du dadlar blir det gott och för dig som inte gillar dadlar, oroa dig inte, du känner inte dadelsmaken, det ger bara en bra sötma till kakan.

Frys! Ta ut kakan en halvtimma innan servering så den hinner tina.

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer