stockholm yodafestival

 

Stockholm yodafestival invigdes på Balettakademin i går kväll med en skön blandning av uppträdanden och dans. Cirka 300 yogasugna besökare fanns på plats för att lyssna på livemusik och poesi av Emil Jensen, skratta med stand up komikern Zinat Pirzadeh och se uppträdanden med acroyoga och kontaktimpro. Musikkolletivet Flow agerade värdar och sjöng i vackra harmonier mellan numrena. Holländske Kareem dj:ade senare på kvällen och inspirerade till en avslappnad och glädjefull stämning bland deltagarna.

I dag erbjöds ett stort utbud på dans- och yogaklasser och jag valde att delta på jivamuktiyoga, (en dynamisk yoga som innehåller musik, justeringar och ett andligt tema) och dansklassen 5 rytmer med Jonas Klingberg. Jag hört mycket om hans workshops, så det var kul att äntligen få testa. Han guidade oss genom att dansa med de olika kroppsdelarna och vi gick igenom olika stadier av både lugn och extatisk dans. Mestadels dansar man själv men även kortare möten i par och grupp ingår. Det var ett skönt sätt att komma ner i kroppen och följa dess impulser. Jonas samlade oss även en stund för att minnas Gabrielle Roth, som uppfann 5 rytmer på 70-talet och som gick bort för bara ett par dagar sedan.

På bazaaren som är öppen för allmänheten minglades det runt bland yogivänner, provades yogakläder och smakades på exklusiv mörk choklad. Kvällen lockade med mantrasång och massage men efter en intensiv dag valde jag att hänga i caféet med gamla och nya vänner.

Under morgondagen fortsätter festivalen för fullt och man kan bland annat testa på ishtayoga, zumbadans eller varför inte en föreläsning om den indiske läkekonsten ayurveda.

Fullt program hittar du här.