Nyheter

Ormyoga – yogaklass med ormar

Är ormyoga ett skämt? Det var min första tanke. Vi har ju tidigare hört om goatyoga men en yogaklass med ormar? Tydligen har ormyoga funnits ett tag och använts som terapi för de som är rädd för ormar. Så, vad sägs om att komma i balans med en stor orm på dig? Några som provade detta var Good Mythical Morning på YouTube. Jag fick mig ett gott skratt här på morgonen. Se videon nedan!

Ormyoga – grunda dig med ormar på yogamattan

– Jag har alltid älskat reptiler, säger Tristan Risk. Hon finner de som oerhört grundande att vara med.
tillsammans med Lukas Knab erbjuder de ormyoga i Vancouver, Kanada. De beskriver ormyoga som en sorts partneryoga där man hela tiden behöver ha koll på sin partner (ormen). Se videos med de nedan!
De tror själva att det är många som hela tiden vill prova nya saker med yoga och att det därför kan locka till sig en publik.Samt de som gillar ormar men som inte har provat yoga.

Mer Ormyoga på YouTube:

De gör till och med acroyoga med ormarna.

Hur kan en en klass i ormyoga se ut?

Yogalassen leds av Lukas Knab tillsammans med tre spotters/handledare som hanterar ormarna. Det är max femton deltagare och man kan ta med sin egen orm ifall man har någon. Annars tillhandahållas sex till åtta boaormar eller pytonormar. Den är ca 90 minuter lång och efteråt kan man gosa och ta bilder med ormarna om man vill. Tydligen ska det vara helt säkert och de första tio minuterna ägnas till att lära sig hur man ska hantera ormarna.

Snakeyoga i Vancouver på Facebook

 

 

Exit mobile version