Om yoga Min yoga

Min yoga

AnnaClara Forss berättar hur hon applicerar yogan på skidskytte
- “För att kunna hantera framgångar och motgångar, så krävs det något litet extra. Jag vet ärligt talat inte ens om allt det här hade gått vägen utan yoga” , säger AnnaClara Forss, en 20-årig skidskytt med rötter i Jämtland och byn Mörsil. Här berättar hon mer om sin yogaresa och hur hon tar med sig det som hon lär sig på yogamattan och applicerar det i skidskyttet.
Yogaläraren Martina Cederqvist
Det finns många anledningar och orsaker till att vi tar oss till yogamattan. Det kan vara att vi vill bli rörligare, få en starkare och spänstigare kropp, lära känna oss själva, stressa av och finna inre harmoni, utforska oss själva eller något helt annat. Här delar yogaläraren Martina Cederqvist med sig av fem anledningar till varför hon yogar.
Här skriver Caroline om nyårslöften och hur vi kan sluta sträva i fel riktning, efter innehålls-lösa mål och istället ifrågasätta våra yttre mål och komma fram till de inre känslorna som ligger bakom vår längtan.
Yoga på hotellet i Spanien
Men jag är ändå glad att min yogamatta fick plats någonstans i rummet. Befinner mig i Malaga just nu i ett stekhett rum utan AC, bara fläkt. Det fick bli att göra lite lugn yin yoga imorse och sträcka ut benen och rumpan. Värmen gör ju att kroppen känns ännu mer blockerad. Mina restless legs är värre än någonsin och jag har nästan hela tiden känslan av att jag "måste sträcka ut".
Fred börjar inombords
Vad gör du för att sprida lite fred idag på den internationella fredsdagen? Jag börjar inombords. Yogade lite och avslutade med en meditation på hjärtat. Tänk om alla skulle öppna upp sina hjärtan lite mer i dag, komma i kontakt med kärleken som finns där så att den sedan...
Min yoga!
Så här yogar jag just nu. Mellan två väggar, känner mig lite instängd men försöker ta hjälp av väggen och se det positiva i det så gott det går. Befinner mig ju i Spanien och bor i en resväska. Det är så mycket svårare att få till yogan när man är på resande fot och särskilt när man inte har Internet.
Belinda
- Hade jag inte hittat yogan och fått lära känna mig själv så vet jag ärligt talat inte hur det hade gått. Yoga har läkt mig inifrån och det är mycket kvar men jag är en god bit på väg, säger Melinda Borg. Här berättar hon hur hon fann yogan.
Yoga på en SUP bräda
Har provat SUP- Stand Up Paddle för första gången nu. Har ju velat göra detta sedan jag intervjuade Yoga Girl om SUP Yoga redan 2013 och i somras tänkte jag prova SUP Yoga med Maria Ceroboni i Göteborg men det blev aldrig av. Men nu så. Jag måste säga att det var superkul men jag hade aldrig trott att det skulle vara svårt att hålla balansen och att det skulle väcka så starka känslor. På yogamattan är det ju många som blir rädda när det gäller handstående och att vara upp och ner. Nu förstår jag dem.
De 3 viktigaste lärdomarna som yogaläraren Vevve lärt sig på yogamattan!
Vi lär oss alla olika saker genom yogan. Att inte stressa eller ta sig själv på för stort allvar och att tiden på mattan aldrig är bortkastad är några av de viktiga lärdomarna som yogaläraren Veronica "Vevve" Jäderlund lärt sig.
Yogaläraren Esther Eckhart
En av nyheterna på Yoga Games i Göteborg 22-24 april är yogaläraren Esther Ekhart. Här delar hon med sig vad hon har lärt sig av yogan och vad hon skulle lära ut om hon bara fick lära ut en sak om yogan och livet.