Home Mat & ReceptEfterrätter Nyttigt julgodis – raw kolakaka eller kolapaj

Nyttigt julgodis – raw kolakaka eller kolapaj

by Leia

Nyttigt julgodis - Raw kolakakaIdag har jag improviserat fram en raw julig kolapaj. Helt utan mjöl, socker och ägg. Det är fantastiskt vilken kolaliknande smak man kan få med lite ekologiskt mandelmjöl och kokossmör som grund.

Ingredienser till botten:
Nötter, jag använde hasselnötter
Dadlar
Kanel
Agavesirap

Så här gör du botten:
Mixa först nötterna och dadlarna. Häll på agave om det fastnar i matberedaren, och lägg sedan i kryddorna. Kör tills det börja lossna från kanterna. Bre ut i en pajform. Låt svalna i kylskåpet.

Ingredienser till kolan:
Ekologiskt mandelmjöl
Kokosfett
Agavesirap
En tsk macapulver
En tsk mesquitepulver
Lite kanel
En nypa vaniljpulver

Så här gör du kolan:
Börja med att mixa mandelmjöl och kokosfett till en slät kräm. Häll sedan i maca, mesquite, kanel, kakao och vaniljpulver. Jag började med en tsk av allt pulver + lite mer kakao och en nypa vaniljpulver. Detta är en smaksak eftersom vissa av pulvrena smakar lite speciellt.
Smaka av, och fortsätt tills du är nöjd. Lägg en stor klick smet i mitten av kakformen.
Mixa eventuellt i mer kakao och eller din favoritkrydda i resten av smeten. Själv är jag chokladoman och öste i en deciliter raw kakao.
Bred ut resten av smeten runt den första klicken med en slickepott och ställ i kylen.
Ät och njut!

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer