Nyttigare mellanmål: Raw linfrökex med dill- och vitlöksost av cashewnötter

Raw linfrökex med dill- och vitlöksostMmmm mitt favoritsnack just nu är dessa råa linfrökex med dill- och vitlöksost av cashewnötter. Visserligen tar de en dag att göra men är så värt det.

Gör linfrökexen så här:
Mixa blötlagda linfrön (ca 2 dl med 0,5-1 ld vatten), rivna morötter, dill och havssalt. Bred ut på plåten och torka. Själv har jag ingen torkmaskin utan använder lägsta värmen i ugnen och ibland har jag den lite öppen. Vänd kexet när det har torkat, detta är olika från ugn till ugn men jag brukar lägga in de på eftermiddagen så jag hinner vända de innan jag somnar. Igår blev de klara innan jag somnade.

Så här gjorde jag dill och vitlöstosten: mixa cashewnötter med lite vatten, dill, himalayasalt och vitlöksklyftor. Har du tid kan du blötlägga nötterna så blir de mer lättsmälta för magen. Ställ in i kylen.

 

Previous articleVilken högskoleutbildning kan vara en bra grund om man vill jobba som yogalärare i framtiden?
Next article”Yoga Games är som en handfull chokladpraliner”