Att byta ut julgodiset mot några raw kakor och desserter gör magen lite gladare och är precis lika gott när man lyckas fånga smakerna. Dessutom kan du äta mycket mer utan att må dåligt. Jag älskar att improvisera ihop raw desserter och kakor till mina vänner. Brukar fråga vilka smaker de gillar och sedan experimentera fram någon raw dessert utifrån det. Denna gång var de önskade smakerna: kokos, vanilj, mint och choklad. Kokostoppar med choklad och mintsmak passade ju perfekt. Enkelt, gott och helt klart en nyttigare liten kaka till fikat, som klarar sig länge i frysen och som bara är att plocka fram när det är dags.
Ingredienser:
kokostoppar
4 dl kokos
1.5 msk smält kokosolja
1 tsk smält raw kakosmör (kan uteslutas, finns att köpa i små mini paket på hälsokost)
5 dadlar
1 nypa äkta vaniljpulver
chokladtopping
2 msk smält kakaosmör (kokosolja fungerar nog lika bra)
2 msk kakao
något sött, jag tog kokossocker men man kan använda agave el honung
några droppar pepparmyntsolja (finns på apoteket)
Gör så här:
1. Mixa kokos och dadlar.
2. Smält kakaosmöret och kokosolja i vattenbad.
3. Mixa samman allt till en smet.
4. Rulla till små bollar eller torn, detta är inte så lätt eftersom de har svårt att hålla ihop, kanske lite mer dadlar gör det enklare. Jag tänkte att kakaosmöret kanske skulle hålla ihop dem lite när det väl stelnade.
5. Sätt in i frysen och låt stelna.
6. Smält kakosmöret och blanda sedan i kakao och det söta
7. Häll chokladen över kokostopparna.
8. Ställ in i kylen eller frysen och njut när du önskar!