Maten är min medicin av Janesh Vaidya, Elin Qvick, Malin Barrling och Mia ElmlundMaten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya presenterar tillsammans med sina medförfattare Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund 80 härliga recept.

Tänk dig en vegetarisk kokbok med en blandning av recept där Sverige möter Indien och raw food möter lagad mat. Många vackra bilder gör att den inspirerar och är en sådan bok som man vill ha i sin hälsosamma kokbokshylla (tycker redaktionen). Boken inleder och förklarar livsfilosofin ayurveda, elementen, hur de är när de är i balans/obalans och hur du kan låta maten bli din medicin. I boken beskrivs också ett femstegsprogram som Janesh menar kan förnya din kropp (på 7 år) genom att göra den fri från gamla gifter.

Salig blandning av vegetariska recept
Recepten är blanding av soppor, sallader, pajer, gratänger, curryrätter, desserter, mellanmål, frukostmat, smoothies och kryddblandningar. Författarna menar att alla recept omsorgsfullt har satts samman med naturliga ingredienser för att uppnå bättre balans i kroppen. Råvaror, ingredienser och tillagningssätt är anpassade efter svenska förhållanden.

Lär dig äta för din kroppstyp
Inom ayurvedan handlar det framför allt om att äta efter sin kroppstyp. Många recept har kompletterats med tips på vad vi ska undvika eller byta ut om vi har en viss kroppskonstitution och äter råvaror som vår kropp kanske inte mår bra av. Tre av recepten i varje kapitel är också märkta med doshorna, eller kroppstyperna, vata, pitta och kapha. Scheman och tabeller hjälper oss att hitta vilken dosha vi är.

Janesh Vaidya kommer från en traditionell ayurvedasläkt i Kerala, Indien, och har behandlat tusentals människor över hela världen. Under de senaste tio åren har han kunnat visa att man genom att välja rätt mat och livsstil kan bli av med kroppsliga besvär som ledvärk, halsbränna, sömnproblem, astma, migrän, för högt eller för lågt blodtryck och för hög kolesterolhalt.

Om man följer det måltidsprogram som finns i boken menar författaren att vi kommer att känna oss friskare och starkare redan efter 21 dagar!

Maten är min medicin av Janesh Vaidya, Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund

 

ANNONS:KÖP BOKEN PÅ NÄTET
189:- på Adlibris.se

189:- på Bokus.com

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Föregående artikelHur jag föll för Anusarayogan
Nästa artikelVarför och hur är det bra att blötlägga och grodda nötter och frön?