Nyheter

Nu kan du yoga hemma med Friskvårdsbidraget

Yoga hemma med friskvårdsbidragetSkatteverket har nu gett tillåtelse till att använda friskvårdsbidrag till nätbaserad hemmaträning, som yoga. Det öppnar för ett mer välmående Sverige menar Yogobe, Sveriges största videobaserade yogasite.

Behovet av träning och aktiviteter som en motpol till samhällets stress är viktigt för att hitta nuet i vardagen. För många människor är det en stor utmaning att integrera yoga och träning i sin vardag, med jobb, familj och för mycket stress.
– Att Skatteverket nu godkänt onlinebaserad träning inom ramen för Friskvårdsbidrag är fantastiskt, säger Peter Munteanu, VD och en av grundarna av Yogobe. I vår tjänst ingår inte bara traditionella yogaklasser och kostråd utan även övningar för kontorsstolen för att motverka nack- och ryggproblem, fortsätter Peter, som själv har en historia av utbrändhet och ryggproblem där ändrad kost, andningsövningar och yoga hjälpte honom tillbaka.

Hur menar ni att yoga skulle kunna öppna upp för ett mer välmående Sverige?
Effekterna av yoga är många. Bättre sömn, minskad stress och ett förbättrat allmäntillstånd är bara några av effekterna. De rent mediciniska effekterna av yoga är numer väl dokumenterade. På Danderyds sjukhus erbjuds
hjärtpatienter medicinsk yoga som en del i att sänka blodtrycket. I Skåne ska 1000 hjärtpatienter
delta i en studie som ämnar undersöka yogans medicinska inverkan på blodtrycket, vilket det redan
finns amerikansk forskning på (Här har vi skrivit mer om det). Nobelpristagaren Elizabeth Blackburn, prisbelönt 2009 för sin upptäckt av telomerer, menar att yoga och mindfulness kan motverka slitaget på kromosomändarna och därmed ha en bromsande inverkan på kroppens åldrande.

Vad är det som är så bra med att träna hemma?
Att kunna träna online är utmärkt för den föräldralediga, den stressade eller för den som bor lite för långt från en studio eller träningsanläggning. Yoga, stretch, avslappning och andningsövningar är bra komplement till annan träning och kan öka syreupptagning och fokus inför annan träning.
– Bra träning är den som blir av. Hellre 20 minuter hemma när barnen lagt sig än inget alls, menar Peter Munteanu. Sedan starten i slutet av maj 2013 har Yogobe haft en spikrak utvecklingskurva. Över 30 000 besökare på sidan varje månad och nästan 6000 fans på Facebook skvallrar om ett enormt intresse för nätbaserad yoga.

Vill du pröva på att yoga hemma?
Klicka här och prova tjänsten gratis i 7 dagar.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version