Om yoga

Mudras – ett sätt att påverka både kropp och sinne

I den yogiska traditionen ser man händerna som en karta över hälsan och medvetandet. Genom att lära oss mer om våra händer kan vi lära oss att tala med både kroppen och sinnet.

I många österländska traditioner ser man kroppen som ett energisystem, där man kan stimulera olika energipunkter för att påverka kroppen och psyket på olika sätt.
I yogan använder man sig av olika handställningar i yogan och meditationen för att påverka kropp och sinne. Dessa handsställningar kallas för mudra.

Tala med kroppen och sinnet
Handställningarna, de så kallade mudras är viktiga kontakter till vårt nervsystem. Specifika hand – och fingerställningar anses kunna stimulera olika delar av kroppen och psyket. Enligt yogan relaterar olika områden i händerna till olika delar av kroppen och hjärnan, där varje område står i förbindelse med olika känslor och beteenden.
De olika handställningarna uppges också öka cirkulationen till olika områden i hjärnan och till våra körtlar. Handställningarna är enkelt uttryckt ett sätt att tala med både kroppen och sinnet.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version