Mitt liv i 23 yogaställningar

0
3
Mitt liv i 23 yogaställningar

Mitt liv i 23 yogaställningar

 Stötte på en ny bok häromveckan som jag bara måste nämna. Precis som många andra sökte författaren Claire Dederer sig till yogan när ryggen började krångla, men hittade en ny livsstil som kom att påverka hennes liv mer än vad hon trodde. I sin självbiografi Mitt i liv i 23 yogaställningar utgår skribenten och journalisten från olika asanas när hon berättar om sitt liv.

Claire Dederers självbiografi ska berättelse är en resa genom några år av utveckling och självrannsakan, om familjeliv med dess vågor och dalar och om konsten att hålla liv i en lång relation. Samtidigt tittar hon tillbaka på sin egen barndom och förundras över sina föräldrars snåriga, oavslutade äktenskap. Refl ektioner kring hur man är den bästa mamman, den mest ambitiösa föräldern som presterar den rätta sortens ekologiska mellanmål följs av resonemang om livet, kärleken och asanas.

Ur boken (från Adlibris):

”Jag hade många förutfattade meningar om yoga. Trots dessa slarvigt underbyggda men starka reservationer min specialitet) hade jag i åratal misstänkt att jag förmodligen borde börja med yoga. Yoga verkade vara precis det jag önskade mig: något som kunde lugna mig. Det verkade också vara precis det jag inte önskade mig: något som gjorde att alla kunde se vilket bedrövligt tillstånd jag befann mig i, kunde se mina skakningar, min ängslan och min oro. Som alla andra blev jag skräckslagen av tanken på ett rum fullt av människor som var duktiga på att göra övningarna. Jag tänkte att en video skulle vara den bästa ingången; kanske skulle jag kunna tillgodogöra mig det jag behövde utan all den förbaskade förnedringen.”