Reseberättelser & yoga ute i världen Emmelies Yogaresa i Indien

Min yogaresa till Indien: Krishna från Himalaya

När morgonen ser de första glimtarna av solen så botas dammet på gatan med kallt vatten. Butiksägarna har vaknat för längesen för att hinna plocka fram allt som de vill locka  sina kunder med. Man ser i ögonen på dem att de skulle göra allt för att få sova några timmar till. Hundarna sover dock ännu och kossorna äter sopor ur diket längst med vägen mot stranden. På vägen ner mot havet går jag förbi min vän Neena som renar och välsignar sin lilla butik med rökelse. På en av restaurangerna gör de samma sak förutom att de lägger salvia i en het stekpanna som skapar stora rökmoln. Doften är hemsk och behaglig på samma gång.

Väl nere på stranden är det många som fortfarande sover. Jag lyckas ofta stöta på den ryska mannen som bor sex månader om året på bergskullen vid sidan utav stranden. En gång i veckan åker han in till den lokala marknaden och köper sin frukt och sina grönsaker. Han påminner lite om Tarzan med hans långa skägg och sitt levnadssätt. Min promenad är långsam men fin. Jag vet inte hur många kilometer jag går på en timma då havet har en tendens till att glömma tid och rum. Solen stiger i alla fall högre och högre och hundarna har börjat vakna till liv.

Jag tar mig hemåt mot mitt rum för en kalldusch och lite annat fix. Här går strömmen om vartannat men jag stormtrivs i mitt rum. Jag har dekorerat det med ett eget sängöverkast, blommor på väggarna, lite stearinljus och andra färger. Kläderna som jag hängt in i garderoben får mig att känna mig hemma. Sarongen på balkongen som hänger på tork är så vacker när solen lyser igenom den. Utanför hör man när kokosnötterna träffar marken. Tio meter bort växer ett stort bananträd. Jag bara väntar på att frukten ska bli mogen! Varje litet steg i denna lilla by för något positivt med sig.

Yogan har påbörjats och det är svårt att sätta ord på hur det känns att yoga utomhus medan morgonsolen tittar fram för att värma upp dagen som är på väg. Emellan asanas och vinyasa kvittrar en blandning utav fåglar. Kattungarna nedanför shalan skriker efter mjölk och ibland syns till och med en och annan apa till genom skynket som ska fungera som vägg i shalan.

Krishna, min lärare kom till Palolem första gången 1977. Han lämnade sitt hem som 14-åring för att bli en baba. Han vandrade barfota i dreadlocks hela vägen ifrån bergen i Himalaya till Goa i söder. För er som inte vet så tar samma väg ca 3 dygn med tåg, så ni kan ju tänka er hur länge han gick till fots. Längst vägen besökte han olika gurus som han yogade för och en utav dem var då Pattabhi Jois som han yogade för i Mysore under ett halvår i Pattabhis första skola. Innan det hade han yogat och studerat hos Krishnamacharya. Han är en tapper man den där Krishna med en otrolig kunskap och en fantastisk energi. Efter varje klass kokar vi alltid lite chai som vi dricker ihop samtidigt som han berättar en ny historia ur sitt liv.

Nu ska jag gå och köpa lite mjölk till katten som tagit sig upp på min balkong.

Pir milenge (vi ses snart)! Följ gärna mig på Instagram där jag heter emmelive

Läs mitt första inlägg: Emmelies yogaresa till Indien

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Exit mobile version