Meditationskurs i Göteborg: the NOW

Norvy Brandin och Tara Hunnewell driver meditationsstudion the NOW i Göteborg.

Jag gick min första meditationskurs för mer än tjugo år sedan. Då var jag femton år och fokus låg på guidade meditationer. Jag minns fortfarande att läraren guidade oss bland trädgårdar, bäckar och änglar. Sedan dess har jag provat på det mesta och avslutade nyligen en meditationskurs i Göteborg på TheNow. TheNow är en unik meditationsstudio i mysiga Linné, Göteborg. Den drivs av två härliga människor, Norvy Brandin och Tara Hunnewell.

Både Tara och Norvy specialiserar sig på meditation. De har studerat med bland annat Ram Dass och Deepak Chopra och startade Sveriges första drop-in meditationscenter 2018.

De vill erbjuda människor möjlighet, tid och utrymme att stämma bort buller från det dagliga livet och utveckla en hälsosam relation med sinnet. Meditation är som sagt det som de fokuserar på och jag gick deras meditationskurs och tänkte berätta mer om den här.

Meditation handlar inte om att tvinga ditt sinne att vara tyst, det handlar om att uppleva tystnaden som redan finns där och göra det till en del av ditt liv.

Vi var en liten intim grupp på sex personer. De brukar hålla det till en liten grupp eftersom de vill ha tid för sharing och skapa en intimare miljö. Också på grund av Covid för att försäkra sig om att det finns tillräckligt med space för att hålla alla bekväma och säkra.

Så var meditationskursen utformad:

Kursen var uppdelad på fyra gånger och varje session var två timmar. Varje gång hade vi ett tema. De olika delarna var: introduktion, stress, chakra-systemet och högre medvetande.

Vi började meditationskursen med att utforska fördelarna med meditation och hur man kommer igång med en regelbunden meditationspraxis. Under varje gång var det först en liten ”lektion” där vi dök djupare i ett specifikt ämne. Efter det mediterade vi med mantran. Under kursens gång använde vi två olika mantran och dessa fick vi även på ljudfiler så vi enkelt kunde meditera hemma.

Meditationskurs i Göteborg - på the NOWRekommendationen, eller snarare intentionen var att utöva meditation två gånger dagligen under de 21 dagar som kursen hölls.

Lästips: 9 effekter av meditation i vardagen

Min upplevelse av meditationskursen:

Jag måste erkänna att jag hade lite svårt att få till det två gånger om dagen ibland. Det har jag fortfarande. Min tid för yoga och meditation har alltid varit på morgonen och nu har jag en son som brukar vakna väldigt tidigt. Men det är ju bara att sätta klockan ännu tidigare. Det finns väl inga ursäkter egentligen men ibland får de styra våra liv lite för mycket.

Så, vad var min upplevelse av meditationskursen?

Jag blev inspirerad till att meditera ännu mer, ibland behöver man bara bli påmind, och meditera tillsammans med andra. OM jag hade varit nybörjare och detta hade varit mitt första möte med meditation hade det varit riktigt lyxigt. Superstor skillnad från den första ”flummiga” meditationskursen jag gick och jag kan varmt rekommendera den här kursen och Tara och Norvy. En helt annan nivå och de har en gedigen bakgrund inom meditation vilket man kan känna när man är där. Vissa människor känns som de bara ”är” vilket jag anser är målet med meditation och yoga. Att bara kunna vara – utan innehåll. Kanske låter flummigt men det vi är bortom allting är varande och Tara och Norvy genomstrålar det oerhört mycket.

Vill du veta mer om meditationskursen på theNow?

Tara och Norvy har meditationskurser som börjar regelbundet hela året. Nästa meditationskurs på the NOW börjar nu på fredag den 11 september. Läs mer på thenow.se

Previous article9 effekter av meditation i vardagen
Next articleIntentioner, reflektioner & nyårsmål: mina intentioner 2021