Home Nyheter ”Män tycker det är pinsamt”

”Män tycker det är pinsamt”

by Leia

Man gör ashtangayogaPå Yogashala i Stockholm startar i januari en efterlängtad kurs, yoga för män. Anledningarna till att anordna en kurs där bara män/killar är välkomna är flera.

– Många män/killar känner sig väldigt stela i början och tycker att det är lite pinsamt att yoga bland viga tjejer. Dessutom är det många män/killar som håller på med andra sporter vill komplettera med yoga för att bli smidigare och lära sig vår andningsteknik, säger yogaläraren Lisa Lalér.

Fokus på mental och fysisk styrka
Kursen riktar sig till killar och män i alla åldrar. Vi lägger lite extra fokus på fysisk och mental uthållighet, att träna styrka, öka kroppens rörlighet och att träna medveten närvaro. Ashtangayogan brukar beskrivas som den mest fysiska yogametoden där man jobbar med dynamiska rörelser i en följd utan uppehåll – synkroniserat med en
kontrollerad djupandning. Kombinationen av rörelse, stretching och andning genererar mycket värme i kroppen. Förbränningen ökar och du bygger styrka, balans, uthållighet och smidighet samtidigt som du uppnår en inre harmoni. Du tränar din förmåga till medveten närvaro och koncentration genom att fokusera på kroppens position och på att vara närvarande i andningen.

Yoga för alla
Yoga är en personlig och processinriktad träningsform, helt befriat från prestige och jämförelser. Strävan är att hålla både kroppen, sinnet och lugnet i trim. Det spelar ingen roll hur vältränad, muskulös eller vig du är – yoga är för alla utifrån var och ens egna förutsättningar.

Vill du veta mer?

yogashalastockholm.se

Du kanske också gillar:

Vi använder cookies för att förbättra och anpassa upplevelsen samt för att analysera besökstrafiken. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner Läs mer