Home Yogablogg Böcker, musik & film Malin Berghagens nya bok: Yoga – ett livsval

Malin Berghagens nya bok: Yoga – ett livsval

Copyrightinnehavare/fotograf: Katarina Di Leva”Yogan låter oss vakna och håller oss varsamt och stabilt i handen”, skriver Malin i inledningen till sin bok: Yoga – ett livsval.

Yogan handlar inte om att bli vigare fysiskt utan också i sinnet, känslorna och tankarna. Yoga kan ge dig en känsla av frihet och villkorslös kärlek till livet. Du får helt enkelt en mer vaken själ. Yogans kombination av fysiska övningar, andning och meditation kan tillsammans med äldre tiders visdomar ge djupare självkännedom och en friskare livsstil. Men det är upp till dig att välja om och hur yogan ska påverka dig i din vardag. I denna bok delar Malin öppet med sig av sin yogaresa.

På en av de första bilderna går Malin i en vacker, färgglad, knälång klänning och sommarskor med höga klackar. Över axeln hänger en blå yogaväska med indiskt mönster. För mig speglar den bilden så tydligt hur yogan blivit en naturlig del av så många människors liv. Det är inte längre något flummigt eller något som man måste åka till Indien för att göra utan det är något vi gör på lunchen, innan jobbet eller när dagen går mot sitt slut. Och det är vanligare att få höra ”jag borde börja med yoga” eller ”jag har tänkt börja med yoga” än att få en skeptisk blick när samtalsämnet handlar om yoga.

Malin Berghagens bok: Yoga för livetMen det är fortfarande många som fokuserar på den fysiska delen av yogan.
– De som kan göra den ena avancerade övningen efter den andra, men inte är närvarande, gör inte yoga. De gör helt enkelt bara de fysiska övningarna, menar Malin.

I boken lyfter hon fram yogans andra delar. Hon skriver om Patanjalis sutras och delar även med sig av sin egen tolkning och hur hon applicerar visdomen i sitt liv idag. Under varje del uppmuntrar hon även läsaren till att reflektera och skriva ner sina egna tankar.

Malin skriver också att hon inte vill att du ska följa henne eller någon annan lärare blint – utan lyssna till dig själv och skapa din sanning.

Boken är dessutom full av vackra, coola och inspirerande bilder tagna av Catarina Di leva.

Passar dig som: är nyfiken på Malin Berghagens egen yogaresa eller dig som vill få en inblick i de andra aspekterna i yogans värld. Det är ingen instruktionsbok eller ”yoga hemma bok”, även om hon beskriver en del yogapositioner.

Annons: 177kr på Adlibris