Yoga och bergsvandring i Provence , Frankrike, i SommarFör dem som föredrar att yoga med en touch av glamour och fysisk aktivitet arrangerar Kaliyoga yogaretreat i  en chic, privat by bland oförstörda franska landskap.

Platsen för retreaten, Le Grand Banc, ligger i Provence, 90 minuters bilresa från Avignon och beskrivs som en smakfullt restaurerad by inbäddad i lavendel-doftande kullar. Den berömda, en gång övergivna egendomen räddades och renoverades av en excentrisk engelsk uppfinnare och filantrop Jeremy Fry, en ättling till choklad dynastin och en nära vän till prinsessan Margaret och earlen av Snowdon på 60-talet. Han tyckte att Le Grand Banc var en plats där intellektuella kunde arbeta ifrån distraktioner.

Avskilt och kändistäta fotspår
Le Grand Banc är helt avskilt från omvärlden och omgivet av lavendel, fikon och fruktträdgårdar. I omgivningen och längs kullerstensgatorna har många kända konstnärer och författare gått. Bohemiska Francophiles, målare, författare, fashionistas Jasper Conran och Mario Testino, plus skådespelaren John Malkovich är några av de kändisar som har fallit för Hamlets charm under åren. Filmälskare känner igen den omgivande landsbygden, där scener från ”Jean de Florette” och ”Manon des Sources” spelades in.

Yoga, bergsvandring och champagne
Under yogaretraten ingår två yogaklasser per dag, fyra guidade promenader genom kullar och raviner varifrån lavendel skördas och destilleras, frukost, lunch och middag i Provençalisk stil. Varje kväll kommer det att finnas champagne och cocktail som serveras på terrassen och den sista natten avslutas med disco runt poolen för de danssugna.

När:  5 maj – 6 juli
Läs mer om detta Yogaretreat och bergsvandning i Frankrike