Little Peace Yogastudio – 35 m2 i Stockholm

Hanna Backman driver yogastudion Little Peace Yoga
På Förrådsgatan 3 i Solna hittar vi en av Sveriges kanske minsta yogastudios. På 35 m2 i en gammal butikslokal beläget i gamla Råsunda yogar idag cirka 130 personer. Yogastudion som fått namnet Little Peace Yogastudio drivs av Hanna Backman, en kvinna i 40-årsåldern som balanserar livet som kreatör, varannan-veckas-mamma, yogalärare och numera studioägare.

Vad är Little Peace?

Little Peace är, kanske som namnet ger en glimt av, ett litet rum för yoga. Vi öppnade i Augusti 2015, men växte snabbt till något större än vi kunnat förutspå. Trots storleken, yogar idag ca 130 personer på Little Peace. Naturligtvis inte samtidigt, utan på någon av våra kurser eller workshops. Eftersom yoga handlar om så mycket mer än att bara röra kroppen har vi också haft konserter, filmvisning, föreläsningar och workshops i olika ämnen som ger nya perspektiv på hållbar utveckling oavsett om det handlar om kroppen, kärleksrelationen, maten vi äter eller jorden vi lever på.

Hur kommer det sig att du öppnade Little Peace?

Enkelt förklarat: Fredsarbete. Yoga handlar om att möta sig själv och stilla sinnet. Oavsett på vilket sätt det sker, så leder det till en mer medveten och fridfull individ. Ett samhälle, en stad, ett land, en värld byggt av individer med högre medvetenhet och mer frid är vägen till världsfred.

Hos Little Peace Yogastudio finns det rum för alla

Behövs det fler yogastudios i Stockholm?

Jag ser varje yogastudio som en positivt pulserande punkt på en karta. I norr-ort var de där ”punkterna” glesare än på andra plaster kring Stockholm. Eftersom jag bor i Råsunda och hade en ganska stor grupp yogaelever här, som bad att jag skulle starta något, så kände jag support att våga göra det. Det kändes som att jag gjorde det för dem. Men det var en lång process. 8 år tog det från första tanken till allt föll på plats.

Hur får du ihop och balanserar ditt liv som företagare och mamma?

En förutsättning för att göra det med smidighet och lätthet är att hålla min egen yogapraktik igång. Jag brinner för att fördjupa mig och förmedla yoga. Men jag älskar också att kreera och se saker utvecklas. På Little Peace får jag utlopp för båda.

Vill du veta mer eller yoga hos Little Piece yogastudio?

I veckan publicerar vi ännu en artikel med Hannas bästa tips för dig som drömmer om att öppna en yogastudio. Läs mer och se schema för yoga på littlepeace.se

Previous articleInspirerande yogini: Dana Falsetti
Next articleYogaskämt i valdebatten ledde till yogakläder