Lite, lite kärlek kan göra stor skillnad

Fred börjar inombordsVad gör du för att sprida lite fred idag på den internationella fredsdagen? Jag börjar inombords. Yogade lite och avslutade med en meditation på hjärtat. Tänk om alla skulle öppna upp sina hjärtan lite mer i dag, komma i kontakt med kärleken som finns där så att den sedan kan sprida sig utåt. Låta den beröra andra. Lite, lite kärlek från en annan människa kan göra sådan stor skillnad.

Tänk om alla skulle göra det. Det kan förändra världen. Så mycket mer ödmjukhet, medmänsklighet och kärlek det skulle bli i världen då.

Framför mig i kön står en uteliggare med en 1-liters ölflaska i handen. Huden är smutsig. Kläderna är trasiga och ser ut att inte ha tvättats på månader. Kanske är han en av de som ligger nere på stranden här i Spanien. Vi gick där en morgon och det var några som låg och sov där. Även backpackers. Det såg fridfullt ut. Sorglöst på något sätt. En av de som ligger där är alltid glad, inte denna. Föreställer mig att jag skickar kärlek till honom. Från mitt hjärta till hans. Lite, lite kärlek från en annan människa kan göra sådan stor skillnad.

Idag ska jag försöka vara i kontakt med mitt hjärta och försöka håller det öppet och flödade. Och komma i kontakt med andra människors hjärtan. Inte döma. Inte hårdna. Inte heller mot mig själv som många av oss är alldeles för bra på att göra.

Previous articleYoga för fred på Världskulturmuseet
Next articleMitt lilla yogaspace i Spanien