Lisen visar hur du kan leva ditt liv i samklang med naturen och årstiderna

0
2
Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen
Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen av Lisen Sundgren.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen
Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen av Lisen Sundgren.

Visste du att fläderblom läker och svalkar huden om du har bränt dig i solen och att
kamomill hjälper vid sömnsvårigheter orsakade av oro och rastlöshet?  I Lisen Sundgrens nya livsstilsbok lär hon dig hur du kan ta hjälp av naturen för att öka ditt välbefinnande, din energi och livsglädje.

Att leva sitt liv i samklang med årstiderna gynnar både hälsan och miljön enligt örtterapeuten och homeopaten Lisen Sundgren. I boken delar hon med sig av sina bästa recept och tips på hur säsongernas örter kan användas i mat, dryck och i stärkande kurer.

”I boken visar jag hur örter kan bli dina bästa vänner i vardagen och hur en skogspromenad kan bli ett äventyr och en väg till självkännedom. Det är en bok att leva med året om för att inspireras till hur vi kan ta in naturen i vår vardag och hur vi med dess hjälp kan hålla oss friska.”

Boken är uppdelad efter årstiderna, och i varje kapitel finns ett urval av vilda och odlade växter som lämpar sig för just den årstiden. Den innehåller texter som beskriver hur och varför de används och Lisens egna erfarenheter av just den växten.

Lite tips ur boken från kapitlet om sommarens örter:
* Fläderblom läker och svalkar huden om du har bränt dig i solen.
* Kamomill hjälper vid sömnsvårigheter orsakade av oro och rastlöshet.
* Persilja är en allmänt stärkande krydda som renar och rensar ut slaggprodukter i kroppen.
* Ringblomma kan hjälpa vid menssmärtor.
* Ros är upplyftande och antidepressiv.

Enkla huskurer för vanliga åkommor
I boken finns även recept på smoothies och gröna drinkar, teer och läkande örtoljor som är lätta att blanda ihop och använda. Du får också tips på enkla huskurer med örter, naturliga behandlingsmetoder som används runt om i världen. De hjälper mot sådant som vi alla drabbas av då och då: huvudvärk, ont i magen, förkylning, sår, insektsbett, trötthet, svårt att sova eller vakna, blåmärken, baksmälla, stukningar, ledsamhet, hösttrött, vintertrötthet och annat.

 

 Lisens gröna värld : enkla recept och huskurer med växter från naturen av Lisen SundgrenANNONS:KÖP BOKEN PÅ NÄTET

210:- på Adlibris.se

195:- på Bokus.com

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]