Kundaliniyoga – en motorväg in i dig själv

0
28
Kundaliniyoga

.


Kundaliniyoga är en aktiv och dynamisk form av yoga som består av kroppsställningar, andningsövningar, meditation och mantra. Kundalini betyder livskraft och kundaliniyoga handlar om att få igång flödet av energi i kroppen genom att arbeta med dynamiska rörelser och andning.

Hur går ett yogapass i kundaliniyoga till?

I denna yogaform utgår man ifrån förutbestämda pass som normalt består av mellan fem och tjugo övningar. Beroende på vilket yogapass man väljer kan man fokusera på olika delar av kroppen och psyket. Det finns exempelvis yogapass för att stärka ryggen, förbättra immunförsvaret eller för att balansera olika känslor. Varje yogapass avslutas med avslappning och meditation. Det flesta ställningar är lätta att genomföra men vissa kräver istället en hel del uthållighet och kraft.

Yoga påverkar på alla plan

Kundaliniyoga påverkar oss fysisk, mentalt, känslomässigt och andligt. Fördelar som yoga kan ge är att det stärker nervsystemet och matsmältningsorganen, balanserar körtelsystemet och frigör känslomässiga blockeringar. Dessutom sägs yogan frigöra effekterna av dålig kost och stress. Man stärker inte bara musklerna utan även den inre styrkan. Du får mer uthållighet, flexibilitet, viljestyrka och ett stabilt sinne.

Kundaliniyoga ger utstrålning och emotionell balans

Kundaliniyoga frigör omedvetna blockeringar och begränsningar i psyket vilket för dig närmare din kärna. Regelbunden yogaträning ger dig bättre emotionell balans. Genom att ta kontroll över ditt liv kan du sluta låta dig styras av olika emotionella tillstånd och börja fatta beslut utifrån ditt inre sanna jag. Här fokuserar man mycket på att utveckla intuitionen. Med en stark intuition vet du vad som är bäst för dig och du kan guida dig själv genom livet på ett rakare och mer glädjefyllt sätt.

Yoga i vardagen

Kundaliniyoga kallas även för vardagsyoga och är anpassad till det västerländska samhället. Med andra ord är det meningen att man ska kunna använda sig av den kraft och styrka som man bygger upp genom yogan i sitt vardagliga liv. Man kan även använda yogan som ett verktyg som gör det lättare att hantera det som sker i vardagen som stress, oro och depression.

För vem passar kundaliniyoga?

Sammanfattningsvis kan man säga att avsett om du vill ha ett redskap mot stress och oro eller lära känna dig själv och uppnå din fulla potential kan kundaliniyoga vara ett kraftfullt verktyg. Det är en väldigt flexibel yogaform som passar både gammal och ung. Det finns hundratals olika pass vilket gör att man kan anpassa yogan efter varje individs önskemål och behov.

Vill du veta mer om kundaliniyoga?

Vilka mantran används i kundaliniyoga & vad betyder dem?
Kundaliniyoga förändrade mitt liv och hjälpte mig ur depressionen
Kommer kundaliniyogan från tantrayogan eller hatha yogan?
Ny yogamusik med kundalinimantras
SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.