Nu finns numret av Amelia Kropp&Skönhet ute som jag är med i. På Facebook får jag gratulationer, hejarop och mängder av komplimanger över mitt utseende. Tidningen i sig har ”plastikkirurgi light” som tema och sidorna är fyllda med intervjuer, undersökningar, annonser och reportage om såväl kliniker och metoder, som kvinnor som berättar om de ingrepp de låtit göra på sin kropp. Mitt i allt finns en halvsida om mig där jag pratar om existentiell kris som yttrar sig i en manipulering av kroppen.

Det är inte första gången jag medverkar i en ”hälso”-tidning. Jag har medverkat i alla de största hälsomagasin som finns på den svenska marknaden. Detta är tidningar som jag själv ifrågasätter stora delar av men ändå väljer att medverka i. Varför? Det är av samma anledning som jag valde att bo kvar i Stockholm under den tid jag funderade på att flytta upp till den norrländska naturen, där det är långt till närmsta granne och där samhällen byggs upp genom mänskliga relationer. Mina planer på att flytta norrut lade jag åt sidan då jag märkte hur efterfrågan ökade till mina kurser för människor med ätstörningar. Jag mötte allt fler människor i olika åldrar som i det urbana stockholmssamhället sökte efter andhål och ett fokus på något mindre ytligt än karriär, matscheman och midjemått. Så jag valde att stanna. Genom mitt arbete upplevde jag att jag bidrog med att infinna någon liten procent mer lugn och närvaro i Stockholm. Jag väljer på samma sätt att medverka i hälsomagasinen för att uppmärksamma en annan synvinkel på den urbana ”hälso”-trenden.

Imorgon är det dags för en ny plåtning till ännu en stor tidning.

Föregående artikel”Med yoga får du resultatet du vill ha”
Nästa artikelHelgtipset: Kundalinyoga med Bhai Himat i Göteborg