Kill me now!

0
8

Diskuterade med en vän poängen i att dö medan vi lever. Att varje dag dö för sitt ego.

Som en reflektion kom ännu en fenomenalbra quote från J Krishnamurti på mailen. Och igen fylls jag av tacksamhet av att veta hur priviligierad jag är som är medveten om valet som han skriver om. Tacksam för att jag väljer att välja det. Och tacksam för resultatet: friheten från mig själv!

Jag har tränat så länge, och visst har det värkt, svidit, ömmat ibland.

Som fan.

Som träning gör.

Men inte en enda dag har jag tänkt att det inte vore värt det. Ens funderat på att stå över.

Jag är nog helt enkelt för torsk på resultatet.

Det är hela tiden värt det. Belöningen är så delikat, så godare nektar finns inte.

Utan ett oskuldsfullt sinne hade jag aldrig någonsin vågat bestämma mig för att jag skulle ta reda på vad Gud var för någonting. Tro räckte inte för mig. JAG VILLE VETA.

Jag letade och undersökte och letade och vägrade att ge mig förrän jag visste. Förrän jag hittade en som kunde visa mig.

Och han var verkligen fri som ett barn. Mästerligt fri.

Papaji.

En annan av mina andliga vägledare brukade uppmana mig att utbrista till universum: ”Kill me now, not tomorrow!” Jag lovar att det är en kraftfull affirmation. I början skakade benen vid blotta tanken.

Varje dag är en fortsättning på den där avskalningen av föreställningar.

Idag kan jag gå på cirkusskola!

Jag vågar flyga över Atlanten för att pröva kärleken. Flera gånger.

Jag träffar nya vänner i alla möjliga sammanhang och gathörn. Nästan varje dag finns en ny vän i livet. Hur stort är det?

Och jag kan dansa som om ingen ser mig … eller varför inte som att min älskade ser mig!

Eller träna på en stört omöjlig astavakrasana, utan att bry mig ett skvatt om hur det ser ut. (Eller åtminstone inte bry mig om ifall mitt ego bryr sig!) Vara så ärlig jag förmår, dvs alldeles fullkomlig och ofullkomlig precis som jag är, just nu.

Också om jag ibland är rädd. Känna mig liten och fisig om det är så. Eller stor och fantastisk.

Ville jag så kunde jag lätt välja både oro, avund, rädsla. Men jag vill inte! Jag läser Krishnamurti i stället, ler, och delar med mig:

”Die Every Day

What is age? Is it the number of years you have lived? That is part of age; you were born in such and such a year, and now you are fifteen, forty or sixty years old. Your body grows old – and so does your mind when it is burdened with all the experiences, miseries and weariness of life; and such a mind can never discover what is truth. The mind can discover only when it is young, fresh, innocent; but innocence is not a matter of age. It is not only the child that is innocent – he may not be – but the mind that is capable of experiencing without accumulating the residue of experience. The mind must experience, that is inevitable. It must respond to everything – to the river, to the diseased animal, to the dead body being carried away to be burnt, to the poor villagers carrying their burdens along the road, to the tortures and miseries of life – otherwise it is already dead; but it must be capable of responding without being held by the experience. It is tradition, the accumulation of experience, the ashes of memory, that make the mind old. The mind that dies every day to the memories of yesterday, to all the joys and sorrows of the past – such a mind is fresh, innocent, it has no age; and without that innocence, whether you are ten or sixty, you will not find God.”

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][The Book of Life – November 10]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.