Frågor & Svar

Kan yoga hjälpa mot stress?

Foto: Elena RayHej Göran!

Hur hjälper yoga mot stress? Vilka stress syndrom kan den förhindra både mentalt och fysiskt?

/Undrande läsare

Hej!

Yoga hjälper till att normalisera kroppens olika funktioner, framförallt genom de olika andningsteknikerna, reducera anspänning som skapas av stressen. Dina blodkärl består av muskelfibrer, när du utsätts för stress skapas spänning även i dessa, vilket kan ge högt blodtryck som exempel.

Yoga hjälper mot det mesta av de stressrelaterade symptom vi uppvisar: Sömnproblem, smärta, hård/lös mage, oro, blodtryck.

Jag har under 2,5 år fungerat som stresskonsult åt Astra-Zeneca. Deras företagshälsovård remitterar stressad, utbränd, sjukskriven personal till mig för Rehabyoga – och de säger att yogan är bland det bästa de har i sin rehabverksamhet.

mvh
Göran Boll, lärare i kundaliniyoga och medicinsk yoga
Till Görans hemsida>>

Kommentarer inaktiverade för Kan yoga hjälpa mot stress?

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.