Kan MediYoga hjälpa mot ryggproblem?

Fråga:

Hej,
Jag har en son med ryggproblem. Han påstår att hans ligament i ryggen sticker och går sönder. Han tror att han inte ska kunna gå snart. Han säger att en kota långt ner i korsryggen lutar 20 grader. Kan man med MediYoga få något resultat? Finns något du kan rekommendera?

Med vänlig hälsning, bekymrade morsan Mona

Svar från Göran Boll, grundare av MediYoga (hette tidigare Medicinsk Yoga):

Hej Mona,
När det gäller MediYoga vid olika slags ryggproblem så har professor Irene Jensen vid Karolinska Institutet i två studier, 1998 och 2013 undersökt MediYoga för ryggproblem och säger i sina rapporter att KI rekommenderar MediYoga som första metod att testa, framför funktionell träning med sjukgymnast och besök hos ryggspecialist.
Läs forskningsrapporterna här.

Ortopedkirurgen Björn Brandt, en av grundarna av Spine Center som själv utbildat sig till yogaterapeut i MediYoga har framträtt flera gånger i TV där han berättat om MediYoga vid ryggproblem och hur han rekommenderar denna yogaform till sina ryggpatienter, se några av TV-inslagen här och här.

På sajten mediyoga.com finner du kontaktuppgifter till många av de 1600 instruktörer och terapeuter vi utbildat över hela landet, som kan visa och lära ut hur man kan träna MediYoga för sin onda rygg.

På sajten balansonline.se ligger videoinspelade instruktioner från både MediYoga och Mindfulness som man kan träna med själv framför datorn. Man väljer fokusområde ”rygg” så plockar systemet fram bra yogasekvenser att träna. Första veckan är kostnadsfri, sedan kostar det 62-79 kr/månad beroende på hur länge man vill binda sig.

Lycka till med träningen!
Varma hälsningar /Göran

Mer lästips: 
Medicinsk yoga är bästa medicinen mot ryggvärk
Medicinsk yoga kan sänka blodtrycket
Kort och enkelt yogapass som du kan göra hemma
Medicinsk yoga – för våra moderna sjukdomar och krämpor

Vi rekommenderar dig alltid att söka professionell hjälp, tipsen och rekommendationerna på alltomyoga.se är bara ett komplement och kan inte ersätta läkare. 

Previous article”Utbrändheten är det bästa som hänt mig”
Next article10 Snygga veggo sandaler