Kan man gå ner i vikt med yoga?

0
45

Andreas har börjat med kundaliniyoga och gått ner flera kilo i vikt sedan dess, nu undrar han om yogan är orsaken till hans viktnedgång.  Kundaliniyogaläraren Mandella Bjerking Raeder svarar.

Hej,

Jag går på kundaliniyoga sedan augusti och har gått ner 3 kg. Min fråga är: går man ofta ner i vikt när man tränar yoga?

Tack på förhand

/Andreas

Hej Andreas,

Yoga är ett sätt att hjälpa kropp och sinne att komma tillbaka till vad som är naturligt för dig. All andningsteknik stimulerar kroppens inre aktivitet, vilket för människor med obalanserat hög förbränmning innebär en lugnare inre aktivitet, men för någon med obalanserat låg förbränning ger det motsatt effekt. Om du tidigare haft en tid utan samma fysiska aktivitet så reagerar kroppen troligtvis på att du över huvud taget är mer aktiv – vilket i sig stimulerar kroppens förbränning.

Är detta ett problem för dig, du kanske inte vill gå ner mer i vikt?
I så fall rekommenderar jag One Minute Breath – ett kraftfullt verktyg för att balansera och lugna ner kroppens förbränning. Be din kundaliniyogalärare om instruktioner och gör One Minute Breath i 11 min om dagen.

Vänlig hälsningar, Mandella Bjerking Raeder

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.