Frågor & Svar

Kan jag yoga trots diskbråck?

Hej Catarina!

Jag har haft diskbråck i 8 månader. Har gjort ashtanga dagligen. Var hos min sjukgymnast som förbjöd mig att fortsätta med yogan tills diskbråcket är bra.
Jag vill helst inte vara utan yogan. Finns det några läkande övningar?

Tack!

Hejsan,

Det bror helt och hållet på hur ditt diskbråck ligger. Vet du det vet du också vilka övningar som hjälper läkningen. Viktigt är att du praktiserar mycket försiktigt och känner efter och inte går mot smärtan.

Lycka till, Catarina Lacayo, lärare i ashtangayoga

Kommentarer inaktiverade för Kan jag yoga trots diskbråck?

Det är jag som driver denna bloggen. Yoga har funnits i mitt liv de senaste tio åren och kommer alltid vara en del av mitt liv. Min yogaresa började med en 2-årig lärarutbildning i kundaliniyoga, efter det vinyasa/poweryoga och sedan sivanandas utbildning i Indien, anusarayoga och nu senaste yin yoga. Har du några frågor eller tips maila mig gärna på leia@alltomyoga.se.